Împreună putem fi mai buni! Pe aceasta cale vreau să îmi exprim recunoștința și să le mulțumesc tuturor celor care s-au alăturat campaniei locale „Inimi mari pentru Inimi Mici”, o campanie sociala pe care am lansat-o la începutul acestei luni, când am răspuns apelului distinsului Prof. Dr. Horațiu Suciu, doctorul inimilor de la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș.

Împreună cu Cătălin, Alex și Dan, am luat inițiativa să facem posibil ca acest institut care salvează zilnic vieți, să continue să își exercite normal intervențiile de cardiologie pe durata pandemiei.

Fără implicarea tuturor celor care au donat, și a Gabrielei Alexandrescu, președintele executiv al organizației Salvați Copiii Romania, o doamna cu suflet mare și tot atât de multe realizari, care se ocupa de dotarea spitalelor din România încă din anul 1992, împreună cu dr. Meda Neagoe, președintele Salvati Copiii filiala Mureș, acest lucru nu ar fi fost posibil. Respectarea dreptului la viață și supraviețuire, la sănătate și dezvoltare armonioasă a fiecărui copil constituie o prioritate permanentă pentru Salvați Copiii România.

Prin solidaritatea pe care au arătat-o toți cei care s-au implicat, și toți cei care au donat, persoane fizice și juridice, Organizaţia Salvaţi Copiii România a donat astăzi echipamente medicale, echipamente de protecţie şi soluţii de dezinfectare în valoare de 300.000 lei.

Au ajuns la spitalul din Târgu Mureş echipamente de protecţie ( 500 măşti FFP2, 6.500 măşti în trei straturi, 100 viziere, 10.000 mănuşi, 2.500 de halate de tip vizitator, 4.000 halate chirurgicale, 420 combinezoane de protecţie, 50 de perechi de botoşi lungi, 3.000 tablete de cloramină, 40 l dezinfectant Septol, 20 l detergent eco) în valoare de 203.908 lei, două maşini de spălat pardosele-dezinfectat-aspirat, una în valoare de 16.029 lei, iar cealaltă de 23.715 lei, un aspirator cu aburi care oferă curăţare cu abur, dezinfectare, aspirare şi uscare într-o singură procedură, în valoare de 2.634 lei, şi un sistem de ecografie portabil cu două traductoare, cu toate tehnologiile de scanare şi procesare a informaţiilor înglobate în interiorul traductorilor,un sistem de inovaţie în imagistica cu ultrasunete, în valoare de 53.550 lei