Viaţa bebelușilor care vin pe lume cu afecțiuni cardiace grave și trebuie operați de urgenţă nu ține cont de pandemie! Institutul pentru Boli Cardiovasculare și Transplant din Tîrgu Mureș este unitate de suport COVID-19.

Chiar și așa, în vremuri dificile, echipa medicală de excepție continuă să salveze viețile celor mai mici cetățeni ai României. Urmăriți imagini în exclusivitate.

Evelina nu a împlinit încă o lună. A fost operată pe inimă, în această dimineață, la Institutul din Tîrgu Mureș și salvată.

Alina Pintilie are 38 de ani, și-a dorit enorm un copil. În timpul sarcinii, medicii au depistat că fetița pe care o purta în pântece avea probleme cardiace. Alina a venit din Brașov, la Tîrgu Mureș, pentru a naște.

Din martie și până acum, au fost peste 50 de operații pe inimă la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant din Tîrgu Mureș. Și tot atâția nou-născuți salvați.

Sunt intervenții delicate și cu un grad maxim de dificultate, dar echipa prof. Horațiu Suciu luptă pentru fiecare bătaie de inimă.

În funcție de afecțiunile micuților, intervențiile pe cord deschis durează între 3 și 8 ore.

Cel mai mic copil operat în starea de urgență la Tîrgu Mureș avea o greutate de 2 kg și 400 de grame. Medicii excepționali de aici repară și cele mai fragile inimi de copii. Peste 300 în fiecare an.

Aici este și singurul centru din România care realizează transplant de cord.

 

~sursa:stiri.tvr.ro